Luonnoksista RAKENNUSSUUNNITELMAT

Joko teillä on melko lopulliset luonnokset rakennuskohteestanne? Onko vaikeaa tehdä valintaa suunnittelijoiden kesken: mikä tai kuka sopisi parhaiten lopullisten rakennuslupapiirustustenne tekoon - insinööritoimisto, arkkitehtuuritoimisto, talotehdas vai peräti naapurin opiskelija?

Rakennusprojektin alussa rakentaja toivoo säästävänsä suuria summia valitessaan suunnittelijan pelkän hinnan mukaan päätyen valitettavan usein vaikkapa iltatöikseen lupakuvia piirtävään puolituttuun. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä tietää, että pääkuvien ja rakennuslupakuvien tekeminen ei ole ainoastaan (puhtaaksi)piirtämistä. Ammattitaitoinen ja kokenut suunnittelija pysyy mukana nykyään kiivaaseen tahtiin muuttuvien rakennuslakien ja -tapojen viidakossa ja osaa jo suunnittelun alkuvaiheessa ottaa huomioon pienetkin rakennuksen toimivuutta lisäävät yksityiskohdat ja toivottua ulkonäköä korostavat seikat. Hän muistaa järjestää talotekniikan vaatimille laitteille tarkoituksenmukaiset tilavaraukset ja miettiä järkeviä huonejärjestelyjä tuhlaamatta kuitenkaan ylimääräisiä neliöitä. Jos tällaisia asioita ei muisteta ottaa suunnitteluvaiheessa huomioon, tarkoittaa se sitä, että työmaalla joudutaan myöhemmin tekemään kalliita ja harmillisia muutoksia tai että talo ei tule koskaan olemaan niin toimiva kuin se olisi parhaimmillaan voinut olla.
Hyvä suunnittelija osaa toimivuuden lisäksi suunnitella nykyaikaisten energiavaatimusten mukaisesti tiiviitä mutta silti tilavan oloisia eli toimivia pohjaratkaisuja, millä hän maksaa itsensä rakentajalle monin verroin takaisin. Suunnittelun hinta kun on rakentamisen ja talon ylläpidon kokonaiskustannuksista vain murto-osa; niin pieni, että nipistämällä talon kokoa ainoastaan pari neliötä pienemmäksi (unohtamatta toimivuutta) hyvä suunnittelija maksaa itsensä takaisin saman tien!

Rakennuslupakuvien tekijällä täytyy olla myös tarpeeksi tietoa rakenteiden kestävyydestä ja fysiikasta: kun pääkuvien tekijä on tilanteen tasalla, ei rakentajalle tule suuria muutoksia ja yllätyksiä suunnittelun ja rakentamisen myöhemmissä vaiheissa.

Luonnollisesti voimme laskea ja antaa kohteestanne myös energiatodistuksen rakennuslupaviranomaisille (mikäli emme ole kohteen pääsuunnittelijana, on pääsuunnittelijan vielä allekirjoitettava todistus). Todistus on voimassa 10 vuotta pienille asuinrakennuksille (max. 6 asuntoa) ja 4 vuotta muille rakennuksille.

Suunnittelutoimisto KOTIIN haluaa toteuttaa asiakkaan omat toiveet, ja meille on tärkeää, että pääsette rakennusurakan lopussa muuttamaan juuri sellaiseen kotiin, huvilaan tai mökkiin kuin itse haluatte. Pidämme lisäksi kunnia-asianamme sitä, että rakentaminen on asiakkaillemme mahdollisimman taloudellista. Ja taloudellinen rakentamistapa alkaa aina suunnittelusta: otamme huomioon rakenteelliset seikat heti alkuvaiheessa, mikä tuntuu taatusti kukkarossanne koko projektinne ajan.
Suunnittelupalveluja tarjoamme koko Suomen alueelle: ns. etäsuunnittelu, johon kuuluu itsestään selvästi läheinen yhteistyö ja kommunikointi asiakkaan kanssa sähköpostin, puhelimen ja postin välityksellä, on meille tuttu ja toimivaksi todettu toimintatapa.

Me pystymme auttamaan teitä, jotta pääsisitte haaveistanne eteenpäin. Ottakaa siis yhteyttä, niin sovimme rakennuslupakuvienne tekoaikataulusta vaikka jo tänään.

Tilaa rakennuslupapiirustukset

Suunnittelutoimisto KOTIIN Oy, Korentotie 61, 93270 SOTKAJÄRVI, Puh. 044-0833132, Y-tunnus 2131025-1
    © Suunnittelutoimisto KOTIIN Oy Valid HTML 4.01 Strict